Restaurant Davlumbaz Temizliği

Restaurant Davlumbaz Temizliği

Restaurant Davlumbaz Temizliği
Restaurant Davlumbaz Temizliği

Genelde odun kömürü kullanılan bacalarda balık, döner, kebap ve köfte  yapmakta kullanılır. Bu tarz mutfak bacaları hemen kirlenen 15 gün ya da 30 günde 1 defa işyerinin yoğunluğuna göre temizlenmelidir. Yağlı kanallar en sık  yangınların çıktığı bacalardan birtanesidir. Her ne kadar temiz olsa bile ızgara yakılması sırasında dikkatli olunmalıdır. 1 hafta içinde kanal yanacak kıvama gelmektedir. Yeni temizlenen yanmaya maruz kalmış  kanalda 400 ila 500 derece sıcaklığa ulaşılır. Restaurant Davlumbaz Temizliği,  temizleneyen kanallar da 1000 ila 1200 dereceye ulaşır. Yanması durumunda büyük yangınlara neden olabilir. Kanalın ne amaçlı kullanıldığı, kullanılan yakıt türü, kanal sisteminin uygunluğu, iş yerinin çalışma yoğunluğuna göre temizlik ekibinin takibi doğrultusunda karar verilir.

Restaurant Davlumbaz Temizliği,  nde dikkat edilmesi gereken noktalar; ızgaranın ilk yakılma sırasında karton, tahta parçası, benzin ispirto vb.  maddelerle harlı ateşle yakılmaması, ilk tutuşturma sırasında kıvılcım atarken motorun kullanılmaması, davlumbazda bulunan yağ ve köz tutucu filtrelerin takılı olmasına dikkat edilmesidir. Et pişirilen ızgara tellerinin temizliğinin ocak üzerinde yakılarak yapılmaması, artan közlerin kül ile kapatılarak azaltılması gereklidir.

Yangın için alınacak tedbirler; yağlı kanal içinde yangın damperi, elle yangın söndürme sistemi, hararet fazla olduğu için otomatik söndürme sistemleri. Manuel elle kontrollüler daha garantilidir. Baca yangınlarının sebebinin büyük bir kısmı bilinçsiz yapılmış bacalardır. Restaurant Davlumbaz Temizliği,  yetkisiz havalandırma kuruluşları tarafından yapılan kanallar, yanlış takılmış fanlar, hatalı fitre kullanımı yangınların nedenini artırmaktadır.

Yağlı kanal temizliği; mutfaklar, cYagluuuuhateringler, kebapçılar, cafeler, lokantalar, dönerciler, köfte ve dürüm salonlarının kullanmış oldukları hayvansal ve bitkisel yağlardan ötürü baca ve davlumbazların motor bölümünde kalan,  toplanan yağlardan dolayı itfaiye tarafından kanalların yanmaması için 3 ayda bir Yağlı Kanal Temizliği zorunluluğu vardır. Kanal temizliği yapılmadan önce yetkili bir kurum tarafından yağlı kanal temizliği keşfi yapılmaktadır.

Verilen Yağlı Kanal Temizliği keşfinde kanal temizliği uygulamasında yapılması gereken temizlik açıklanır. Yağlı kanal temizliği motor, davlumbaz, dikey kanal ve yatay kanal olmaktadır. Yağlı kanal temizlemesinde çok kuvvetli kimyasal yağ sökücüler kullanılır. Yağlı kanal dikey bacasında kurubuz kullanılmaktadır. Yağlı kanal temizleme işlemi sonrasında yağlı kanal temizlik raporu verilir.